Okulari

Baader Zoom Mark III -

Baader Hyperion Zoom 8-24 mm Mark III

Najuniverzalniji okular u kolekciji. Odličan za većinu, dobar za sve objekte posmatranja. Vrlo stabilan optički širom celog raspona zumiranja. Odlične svetlosne propusnosti u rangu sa svim hiperionima fiksne žižne dužine.

Baader 36mm -

Baader Hyperion Aspheric 36 mm

Vrlo robustan okular. Posebno namenjen sporim planetarnim teleskopima koji imaju suženo vidno polje. Daje veliko vidno polje od 72º i savršen je za posmatranje velikih objekata dubokog svemira.

Explore Scientific 24mm 68d N2 filled eyepiece -

Explore Scientific 24mm 68º

Vrlo kvalitetan okular. Kućište napunjeno gasom argonom, vodootporan i daleko otporniji na zamagljivanje sočiva. Veliko vidno polje od 68º i visoka propusnost čine ga odličnim za objekte dubokog svemira.

Sterling Plossl -

Sterling Plössl 25 mm

Kada je plossl optički sistem okulara u pitanju, ovaj ostavlja konkurenciju daleko za sobom. Ima vrlo visoku svetlosnu propustljivost bez prisustva ikakvih svetlosnih anomalija u vidnom polju. Pravi izbor za korišćenje u paru za binoviewer.

Nikon zoom Fieldscope -

Nikon Fieldscope Zoom EP

Jos jedan zoom okular, iako bi trebalo da je kompleksan, zapravo je najmanji po dimenzijama u kolekciji. Originalno namenjen za Nikon fieldscope sa manjim ulazom od 0.9", sa adekvatnim adapterom normalno se korsiti na 1,25". Zoom raspon je od ~9-21mm, parafokalan, uskog vidnog polja ali ortho kvaliteta prikaza.

eyepiece -

Tele Vue Panoptic 19mm

Tele Vue okulari su najbolji od najboljih. Izuzetno visoki standardi optičkog i mehaničkog kvaliteta uz ogromno vidno polje obećavaju neprikosnoveno uživanje pri njihovom korišćenju.

UWA7mm e1524562706514 - Okulari

William Optics UWAN 7 mm

Visok kvalitet optike uz odličnu industrijsku izradu. Ovaj okular kratke žiže je odličan izbor za posmatranje planeta i Meseca u sprijim ali i objektima dubokog svemira u bržim teleskopima, uz čak 82º optičkog vidnog polja.

55mm -

Tele Vue Plössl 55 mm

Klasičan optički dizajn ali u TV izvedbi. Pozamašan 2" okular mase pola kg. Kod plossla su kompromisi normalna stvar, pa se uz manje vidno polje od 50º dobija kristalno čista i oštra slika.

10mm e1524563656369 - Okulari

Baader Ortho 10 mm

Kada je posmatranje planeta u pitanju, ortho dizajn okulara je priča za sebe. Uz najviši stepen svetlosne propustljivosti daje i izuzetno oštru sliku.
Naravno takav kvalitet prikaza dolazi sa cenom, pa se mora navići na veoma malo vidno polje i specifičan položaj oka pri njihovom korišćenju.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •